Фото прес-служби

На острові Хортиця напередодні свят, що відзначаються 14 жовтня, буде відкритий особливий арт-об’єкт на Пагорбі з флагштоком. Він називатиметься "Коло" і це буде велике кільце з металу на постаменті висотою 7 метрів.

Про це повідомив творчий керівник колективу авторів арт-об’єкту Богдан Кривошея.

За його словами, перед авторами стояло завдання створити максимально універсальну інсталяцію без однозначного трактування.

Відео дня

"Вирішили взяти коло, як головний символ. Це одна з найдосконаліших фігур, безкінечна енергія, це коло єднання. Кожен зможе знайти свій сенс арт-об’єкта. Зазвичай люди самі починають винаходити асоціації", - розповів Кривошея.

Інсталяція буде встановлена під таким кутом до сонця, що можна буде ловити особливі природні моменти. В залежності від сходу або заходу сонця, можна ловити сонце в собі, затримувати його промені, не тільки спостерігати за красою навколо, але й бути співучасником дійства.

Фото прес-служби

Відновлення Хортиці відбувається за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", а також за підтримки Групи Метінвест. Завдяки останній на острові на жовтневі свята повноцінно запрацює унікальне світлове лазерне шоу.

Нагадаємо, у серпні острів відвідала перша леді Олена Зеленська, яка заявила, що Хортиця після відновлення стане першим в Україні повністю інклюзивним туристичним об’єктом.