Зеленський закликав "підтримати Туреччину" / фото instagram.com/_antalya_airport

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна повинна нарощувати туристичний потік до Туреччини.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав у відеозверненні за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони. Звернення транслювалося на українських телеканалах.

Глава держави розповів про свій нещодавній візит до Туреччини й подякував президенту Реджепу Таїпу Ердогану за підтримку України.

Відео дня

Читайте такожУкраїна і Туреччина значно розширили авіасполучення між собою

"Найголовніше сьогодні, особливо, якщо ми говоримо про перше питання, про яке ми говорили (про ситуацію на Донбасі - УНІАН) - про геополітичне питання, питання спокою в Україні і підтримку наших західних партнерів. Це важливо, що Ердоган підтримує Україну, підтримує наші тимчасово окуповані території, підтримує Крим, нашу позицію і не визнає анексію Криму.

І дуже важливо, що ми з ним говоримо про особливі умови для українського і турецького туриста. Ми говоримо про те, щоб можна було дійсно збільшувати рівень туризму українців і громадян Туреччини", - сказав Зеленський.

Він додав, що особливо зараз Україна і Туреччини мають підтримувати одна одну.

"Ви чули, що росіяни сказали, що вони будуть обмежувати туризм з Російської Федерації у Туреччину. Це їх особисті справи, а я думаю, що нам треба навпаки нарощувати і показати, що ми підтримуємо Туреччину", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 10-11 квітня Зеленський перебував з робочим візитом у Туреччині.