Блакитні озера у селі Олешня в Чернігівській області / фото Марина Григоренко

Відтепер потрапити на знамениті Блакитні озера у селі Олешня в Чернігівській області можна буде автобусом.

Як повідомляється на Facebook-сторінці інформаційного центру Чернігівщина туристична запрошує, автобус з Чернігова до комплексу "Голубі озера" курсуватиме двічі на день три рази на тиждень. В Чернігові він відправлятиметься від І міської лікарні, кафе "Білий налив".

Розклад руху автобусу м. Чернігів - комплекс "Голубі озера"

Понеділок, субота, неділя - 9:00, 18:00

Відео дня

Розклад руху автобусу комплекс "Голубі озера" - м.Чернігів

Понеділок, субота, неділя - 11:00, 20:00

Вартість проїзду становитиме 80 гривень.

Читайте такожУ Чорнобильську зону – електричкою: відправна точка Славутич

Блакитні озера у селі Олешня на Чернігівщині: цікаві факти

Затоплені піщані кар'єри у селі Олешня Ріпкинського району на Чернігівщині утворили чотири озера та стали пам'ятником природи. Найбільше озеро сягає площею 25 га і 20 м завглибшки. Через те, що дно вкрите покладами кварцового піску, вода озера має насичений блакитний колір.

Голубі озера розташовані поблизу села Олешня Ріпкинського району Чернігівської області. Дістатися туди можна як автомобілем (дорога хороша), так і електричкою "Чернігів – Горностаївка".

У Голубих озерах вода прозора і чиста, немов кристал. А ще тут ідеальне міце для відпочинку: свіже повітря, сосновий ліс та зручні пляжі з білим м'яким піском. Щороку до Блакитних озер в Олешні відправляється понад 200 тисяч туристів не тільки з України, а й з-за кордону. Також це місце люблять рибалки.