Чернівецька ОДА

Протягом двох років у Чернівецькій області відкриють чотири нових КПП на кордоні із Румунією. Перший з них, КПП "Дяківці", планують здати вже до Дня незалежності, до нього також прокладуть дорогу європейської якості, повідомляє Чернівецька ОДА.

"Ми маємо майже 300 км спільного державного рубежу України і Румунії на території Чернівецької області, але сьогодні працює лише один-єдиний міжнародний пункт перетину кордону. Така ситуація є неприпустимою, і ми докладаємо максимум зусиль, щоби КПП "Дяківці", "Красноїльськ", "Шепіт", "Руська" також були відкриті", - заявив голова ОДА Сергій Осадчук. 

За його словами, це не тільки посилить взаємодію з ЄС – сусідньою Румунією, Болгарією і Грецією, а й створить додаткові стимули для місцевого бізнесу. 

Відео дня
Чернівецька ОДА

Роботи на пункті в Дяківцях заморозили у 2016 році. Зараз їх відновлюють в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Разом із новим КПП у Дяківцях відремонтують дорогу до пункту перетину. На капітальний ремонт 5-кілометрової ділянки шляху Т2604 "Чернівці – Герца – КПП "Дяківці" заклали близько 78 млн гривень. За ці гроші замінять покриття, сформують підпірні стінки та прокладуть необхідні дренажі, встановлять дорожні знаки, бар’єрне огородження і нанесуть сучасну розмітку. 

Крім того, відремонтують 5 км дороги від моста у Маршинцях до Герци. Міст відбудували ще минулого року, а протягом 2021-го від нього прокладуть асфальтову дорогу замість ґрунтової. 

"Ці два об’єкти – маршинецький міст та контрольно-пропускний пункт "Дяківці" – скоротять шлях усім туристам, які подорожуватимуть у балканському напрямку", - підкреслив голова ОДА.

Як повідомляв координатор "Великого будівництва", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, за програмою Володимира Зеленського почали створювати "Мале Карпатське коло". Цей маршрут з’єднає по-європейські якісними дорогами основні туристичні центри Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей.