Фото УНИАН

Як повідомили у прес-центрі СБУ, співробітники Служби безпеки встановили, що зловмисник випитував у знайомих-міліціонерів інформацію про місця дислокації особового складу і озброєння Збройних Сил України.

Отримані відомості він передавав двом ватажкам незаконних збройних формувань «ЛНР», які використовували їх під час плануванні збройних нападів проти українських військових і скоєння диверсій у мирних регіонах.

Читайте такожНа Донеччині СБУ затримала росіянина зі шпигунською технікою (фото)

Відео дня

Інформатор бойовиків добував для них відомості про місцевих українських активістів, деталі проведення мобілізаційної кампанії, а також відстежував і передавав у т. зв. «штаб ЛНР» інформацію про бойовиків, затриманих правоохоронними органами України.

Співробітники спецслужби задокументували зустрічі зловмисника з «поліцаями» «ЛНР», де обговорювалися злочинні плани захоплення адміністративних будівель і службового транспорту державтоінспекції. Спільникові бойовиків обіцяли, що він очолить районну «автоінспекцію ЛНР».

Затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, яка за сприяння діяльності терористичної організації передбачає до 15 років ув'язнення. Він узятий під варту. Тривають слідчі дії.

Раніше УНІАН повідомляв, що СБУ затримала агента спецслужб РФ, що потрапив в Україну з "гумконвоєм".