Ілюстрація / REUTERS

Командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко заявив про проведення підготовчих заходів з відведення військ уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі.

Про це він повідомив під час зустрічі з координатором системи ООН, координатором з гуманітарних питань і постійним представником програми розвитку ООН в Україні Оснат Лубрані, зазначає прес-центр ОС.

Зокрема, Кравченко наголосив на тому, що в гуманітарній сфері на Донбасі відбулися зрушення на краще.

Відео дня

Він відзначив, що у Станиці Луганській тривають активні підготовчі роботи до початку робіт з відновлення мосту: підготовлено майданчик під будівельну техніку та для розміщення будівельних матеріалів. Вже розширено та відновлено дорожнє покриття під'їзної дороги.

Читайте такожУкраїнські військові зазнали втрат на Донбасі

«Незабаром заплановано запустити додатковий автобус, щоб перетин лінії зіткнення для наших громадян був ще простішим та комфортнішим», - зауважив командувач.

Кравченко також розповів про перспективи створення безпечних районів навколо населених пунктів Золоте та Петровське.

«Такі райони планувалося створити ще у 2016 році, але до сьогоднішнього дня вони залишаються мілітаризованими. Маю переконання в тому, що це буде наступним кроком після Станиці Луганської», - додав він.

Командувач ОС заявив про проведення підготовчих заходів з відведення військ уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі. «На сьогодні проводяться підготовчі заходи з відведення військ уздовж всієї лінії розмежування. Таке завдання визначено начальником Генерального штабу Збройних сил України, міністром оборони України та главою держави. Ми до цього готові заради покращення життя наших громадян та, зрештою, все буде залежати від дзеркальних дій з протилежного боку», - наголосив він.

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання захисту цивільного населення в районах, де ведуться бойові дії та консолідації зусиль щодо подальшого надійного захисту мешканців, які проживають впритул до лінії зіткнення.