До села Петрівське на Донбасі зараз прикута особлива увага — це наступна ділянка на якій має відбутися розведення сил і засобів.

Відео дня

Згідно з даними звіту СММ ОБСЄ від 31 жовтня, останнє порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків в межах ділянки № 3 Петрівське зафіксоване 30 жовтня. Через це розведення сил і засобів перенесли з 4 на 8 листопада.

Українська сторона вже направила ОБСЄ відповідний лист щодо заходів розведення на цій ділянці.

Керівник української сторони СЦКК припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін полковник Олександр Борщевський повідомив, що, якщо обстрілів не буде і 7 листопада ОБСЄ верифікує припинення вогню, то з 12:00 8 листопада Збройні сили зможуть фактично розпочати заходи щодо розведення сил і засобів на цій ділянці.

Читайте такожКомандувач ООС назвав нову дату розведення військ у Петрівському

Як повідомляв УНІАН, 1 листопада міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що дата початку розведення військ в Петрівському буде переглядатись через обстріли бойовиків, які відбулись на цій ділянці 30 жовтня.

Того ж дня міністр повідомив, що заходи із розведення військ у Золотому завершено, ця територія абсолютно безпечна й перебуває під контролем МВС України. 3 листопада там почався процес розмінування та демонтажу демілітаризованої зони. У штабі ООС заявили, що розмінування біля Золотого-4 триватиме до 9 листопада.

26 серпня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав умови для зустрічі глав держав "нормандського формату". Серед них - розведення сил і засобів біля Станиці Луганської, а також Петрівського та Золотого, а також фіксація «в правовому сенсі» «формули Штайнмаєра».