Спостерігачі прибули до району Петрівського об 11.00 ранку / facebook.com/pressjfo.news

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ прибули на ділянку розведення сил і засобів в районі Петрівського і Богданівки для здійснення моніторингу розведення.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру операції Об'єднаних сил у Facebook.

Читайте такожЗСУ готові до розведення сил у Петрівському сьогодні опівдні

Відео дня

Зокрема, на сторінці прес-центру ООС оприлюднено фотографію прибуття спостерігачів СММ в Богданівку і повідомили про перебування станом на 11.00 представників ОБСЄ "на не окупованій РФ території у районі Богданівки".

Водночас українська сторона нагадала, що "незаконні збройні формування Російської Федерації зірвали вчорашнє розведення на ділянці №3 у районі населених пунктів Богданівка та Петрівське".

"Українська сторона готова розпочати практичний етап розведення сил та засобів сьогодні, про що засвідчить біла сигнальна ракета з нашого боку о 12.00. Чи готовий противник дотриматися взятих на себе зобов'язань відповідно до зроблених заяв? Чи знову, вчергове, ворог покаже, що представникам російських окупаційних військ вірити не можна!", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Донбасі узгодила питання про початок відведення сил і засобів у районі Петрівського 9 листопада о 12.00.

Раніше розведення поблизу Петрівського було заплановане на 8 листопада, але, як заявили у штабі ООС, процес зірвала ворожа сторона.

23 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч глав країн «нормандського формату» (Україна, Росія, Франція, Німеччина) відбудеться після розведення сил на трьох ділянках на Донбасі: поблизу Станиці Луганської, Золотого і Петрівського, а також після припинення обстрілів.

Розведення сил в районі Станиці Луганської відбулось у червні, поблизу Золотого - наприкінці жовтня.