Фото УНИАН

Про це він заявив в інтерв'ю "Шустер Live", пише Українська правда.

Російський військовий також визнав, що дійсно мав при собі снайперську гвинтівку, яку потім демонстрували журналістам як доказ того, що потрапили в полон росіяни служать в регулярній армії РФ, проте стверджує, що робив це вже під час спроби сховатися від українських військових.

Також Єрофеєв висловив думку, що "навряд чи в когось попав", коли стріляв. "Хотів би потрапити під обмін і опинитися вдома", - сказав він в інтерв'ю, відповідаючи на запитання хотів би він, щоб його відкрито судили в Україні, або ж хоче, щоб його обміняли і повернули в Росію.

Відео дня

Він зазначив, що бойовики "ДНР" та "ЛНР" утримують багато українських військових, "які теж хочуть додому, яких чекають вдома батьки та сім'ї".

Раніше радник голови СБУ Маркіян Лубківський заявив, що затримані в Україні російські військові після спілкування із журналістамизмінюють свою позицію.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

Читайте такожКремлю невигідно визнати наявність російської армії на Донбасі, а вона є – полонений солдат РФ

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР". 

Вони не можуть вважатися військовополоненими, бо Україна і Росія офіційно не перебувають в стані війни.

Читайте такожЗатримані в Україні ГРУшники поступово змінюють позицію – Лубківський

Один з військових РФ - Олександр Алєксандров, сержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Чоловік розповів про те, що група базувалася в Луганську, а сам він приїхав в Україну захищати область.

Александров назвав прізвища всіх членів їхньої групи, а також повідомив, що в україну зайшли  26 березня у складі 2-го батальйону в кількості 220 осіб.

Другий - капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

Російський колишній солдат-строковик третьої окремої бригади спецназу в Тольятті визнав командира Євгена Єрофєєва і заявляє, що той не звільнявся зі служби.

22 травня український суд дозволив тримати під вартою російських військовослужбовців.