ZN.UA

Видання оприлюднило презентацію Служби безпеки України, яка була передана Білому Дому, Держдепартаменту та розвідці США минулого місяця, повідомляє "Українська правда".

Судячи із презентації, ключову роль у конфлікті на Донбасі відіграють п’ять російських генералів та один полковник.

"Американські офіційні особи підтвердили отримання документа та повідомили, що інформація, яка міститься в ньому, в цілому відповідає даним американської розвідки щодо російської діяльності в Україні. За понад рік чиновники зі США і НАТО звинуватили російські сили спецпризначення та військову розвідку у допомозі сепаратистам в Україні", - пише видання.

Відео дня

Читайте такожСБУ каже, що у боях під Мар’їнкою загинули четверо спецназівців ГРУ Росії

Стало відомо, що до ситуації на території східної України причетні генерал-майор Олег Муссович Цеков, командир 200-ї окремої мотострілкової Печенезької бригади, також відомий як Олег Турнов, командир другої бригади "народної міліції "ЛНР".

Ще одним військовим, який впливає на ситуацію на Донбасі, є генерал-майор Валерій Миколайович Солодчук, якого називають командиром першої армії сил "Новоросії" у Донецьку.

Також згадується генерал-майор Сергій Юрійович Кузовлєв, який керує регулярними російськими силами спецоперацій у районі Луганська.

Також йдеться про генерал-майора Олексія Володимировича Завізьона, координатора російських регулярних сил спецоперацій у донецькому регіоні.

Крім того, ідентифіковано генерал-майора Романа Олександровича Шадріна та полковника Анатолія Костянтиновича Баранкевича – колишнього міністра оборони у Південній Осетії, а тепер радника з бойової готовності "ЛНР".