REUTERS

Ситуація в зоні проведення АТО загострилася, командирам незаконних збройних формувань дана команда знищувати командний склад Збройних Сил України і розвідгрупи.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Читайте такожДиверсійна група бойовиків з терикону обстріляла позиції сил АТО поблизу Новотроїцького

Відео дня

Він зазначив, що за минулу добу було зафіксовано неодноразові обстріли позицій ЗС України (в т. ч. з озброєння бронетехніки і 120-мм мінометів) і бій на південь від н. п. Шуми, де ДРГ терористів намагалася пройти між опорними пунктами сил АТО, але "була помічена бойовою охороною, після 40-хвилинного бою диверсанти відійшли в "зеленку".

"На проведеній нараді командного складу так званого "1 АК ДНР" командири незаконних збройних формувань отримали вказівку активізувати роботу снайперських груп. Пріоритетні цілі терористів - командний склад ЗСУ і розвідгрупи", - зазначив Тимчук.

Він також підкреслив, що між н. п. Троїцьке і Миронівське по позиціях сил АТО терористи вели обстріл з великокаліберних кулеметів і АГС-17, прикриваючи роботу групи снайперів.

«Також проявляє активність група снайперів бойовиків, що оперує в районі н. п. Мар'їнка», - написав він.

Читайте такожБойовики "ДНР" знищують українську символіку у всіх навчальних закладах

По всьому Артемовському напрямку від н. п. Шуми, Майорск до н. п. Зайцеве, Травневе активізувалися диверсійно-розвідувальні групи противника. Кілька піхотних груп противника ведуть роботи з розмінування та оновлення мінних загороджень у нейтральній смузі від н. п. Гранітне до н. п. Миколаївка.

"Командир так званого "9-го мотострілецького полку 1 АК ДНР" зібрав весь керівний склад ротної ланки в н. п. Маркіне для проведення батальйонних тактичних навчань. Зі штабу так званого "2 АК ЛНР" російсько-терористичних військ відправлено циркуляр на проведення бойового злагодження так званих "батальйонів територіальної оборони" до кінця жовтня", - зазначають в "Інформаційному спротиві".