Військові вшанували пам'ять жертв Голодомору / Пресс-центр АТО

Про це повідомив прес-центр АТО на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте такожЗа минулу добу в зоні АТО жоден український військовий не загинув, п’ятеро поранені - Лисенко

Як зазначається в повідомленні, у Краматорську в штабі АТО у приміщенні каплиці Архістратига Михаїла відбулася поминальна молитва за жертвами голодоморів і політичних репресій в Україні.

Відео дня

Розпочинаючи молитву, військовий капелан отець Юрій закликав присутніх не забувати безневинні жертви голодоморів та попросив помолитися за мир на Донбасі.

У секторах АТО керівники нагадали військовослужбовцям про випробування, які випало винести українському народу у зв’язку із його геноцидом.

«Нас морили голодом, вивозили до Сибіру, розстрілювали, але не поставили на коліна. Ми як зерно, яке, проростаючи при першому промені сонця, тягнеться у небо», - звернувся до підлеглих керівник одного із секторів.

У Старобільську військовослужбовці разом з місцевою владою взяли участь у покладанні композиції із зерен до пам’ятника «Жертвам Голодомору».

Читайте такожПорошенко: У Росії незмінним залишалося нестримне бажання знищити українців як окремий народ

У польових капличках військові капелани відслужили молебень за людьми, загиблими в різні роки голодоморів. Під час жалобних заходів бійці вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання. А о 16.00 годині разом з усією Україною на бойових позиціях були запалені свічки в пам’ять про знищених геноцидом співвітчизників, підкреслюється в повідомленні.