смм обсе наблюдатели / Facebook.com/oscesmmu

Як йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ, відкриття цих баз дозволить спостерігачам бути ближче до лінії розмежування в цих районах.

«Нові передові патрульні бази СММ поліпшать наші можливості з моніторингу, дозволяючи нам швидше реагувати на повідомлення про інциденти», - сказав перший заступник голови СММ Александр Хуг.

Крім того, на його думку, відкриття нових баз допоможе мотивувати підписантів Мінських угод ефективніше виконувати взяті на себе зобов'язання.

Відео дня

Читайте такожБойовики поклали на землю й обшукали спостерігачів СММ ОБСЄ - звіт

Передові патрульні бази відрізняються від офісів або представництв СММ тим, що вони розташовані поблизу лінії розмежування і дозволяють розмістити невелику кількість спостерігачів місії, які цілодобово знаходяться в цих районах. Ротація спостерігачів буде проводитися щотижня.

СММ прагне відкрити передові патрульні бази по обидві сторони від лінії розмежування з метою забезпечення ефективного моніторингу в рівному співвідношенні.

Читайте такожОБСЄ про ситуацію на Донбасі: у 2015 році відбулися позитивні події, однак повного припинення вогню все ще немає

З урахуванням баз, які будуть відкриті сьогодні, СММ тепер буде мати передові патрульні бази в таких місцях: чотири в районах, контрольованих Збройними силами України: в Волновасі, Красноармійську, Світлодарську (Донецька область) і в Новоайдарі (Луганська область); а також у трьох тимчасово окупованих районах: у Стаханові (Луганська область), Горлівці та Дебальцевому (Донецька область).