REUTERS

Українська розвідка вчергове передала Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ дані про місця розміщення бойовиками ракетних систем залпового вогню "Град" на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте такожРосійські війська на Донбасі підвищують боєздатність та готові до негайного задіяння – розвідка

Відео дня

"Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районі Харцизьк забороненого Мінськими домовленостями озброєння – 122-мм РСЗВ “Град”", - йдеться у повідомленні.

Також у розвідці повідомляють, що впродовж доби зусилля бойовиків зосереджувались на посиленні і ротації підрозділів на Новоайдарському, Сєверодонецькому та Слов’янському напрямках; підтриманні угруповання російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння та підвищенні боєздатності підрозділів; логістичному забезпеченні з’єднань і частин, а також налагодженні виробництва озброєння.

"Водночас на тимчасово окупованих територіях сходу України залишається складною криміногенна обстановка. Зокрема, у підрозділах 1 армійського корпусу (АК) відмічено збройні сутички, які пов’язані з перерозподілом зон впливу в регіоні з метою отримання протиправної матеріальної вигоди", - йдеться у повідомленні.

Крім того, сказано, що у підрозділах 1 АК продовжуються факти нестатутних відносин між військовослужбовцями. На теперішній час розслідуються численні факти побиття командним складом своїх підлеглих.

Читайте такожРозвідка встановила особу російського командира бойовиків під Новоазовськом

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. 14 січня здійснено 62 обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї, гранатометів, 82-мм мінометів, з них: 27 – Луганське, Зайцеве, Майорськ, Новгородське, Троїцьке (Слов’янський напрямок); 32 – Авдіївка, шахта Бутовка, Опитне, Піски, Мар’їнка (Донецький напрямок), два – Первомайське (Волноваський напрямок), один – Водяне (Маріупольський напрямок)", - наголошується у повідомленні.