ОБСЕ / Фото УНИАН

Як йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО у Facebook, в останні дні обстріли проросійськими найманцями населеного пункту Зайцеве посилилися. Ворог застосовує по українських позиціях, окрім гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, міномети калібру 82 і 120 мм, застосування яких заборонене Мінськими домовленостями.

Щоб не наражати на небезпеку мирних жителів у ситуації, що склалася, керівництво сил АТО в Донецькій та Луганській областях було змушене прийняти рішення про закриття контрольного пункту в’їзду/виїзду «Зайцеве».

Через українських представників Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін 1 лютого про це рішення було повідомлено представників місії ОБСЄ.

Відео дня

Читайте такожПід Маріуполем сталося пряме бойове зіткнення сил АТО з підрозділом "ДНР"

«Змушені констатувати також той прикрий факт, що представники СММ ОБСЄ ніяк не реагують на посилення обстрілів членами незаконних проросійських бандформувань позицій сил АТО в Зайцевому та в інших населених пунктах. Отже, своєю бездіяльністю представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ певною мірою поділяють відповідальність за обстріли бойовиками Зайцевого, закриття КПВВ «Зайцеве» та ескалацію конфлікту на Донбасі», - наголошують у штабі АТО.

Протягом останніх днів обстріли проросійськими найманцями населеного пункту Зайцеве посилилися. Ворог застосовує по наши...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 2 февраля 2016 г.