0624.com.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Києві повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян. "Роботу КПВВ "Зайцеве" призупинено на невизначений термін, до того часу, доки ситуація не стабілізується, і якщо буде продовжуватися тенденція й на інших напрямках, і для громадян, які слідують через КПВВ, буде створюватися загроза життю і здоров'ю, звичайно, можливо, будуть прийняті рішення про закриття КПВВ на інших напрямках", - долав Слободян.

Читайте такожВ ОБСЄ підтвердили застосування важкого озброєння в Зайцевому

Він наголосив, що до стабілізації ситуації про відкриття КПВВ "Зайцеве" "не може бути навіть мови".

Відео дня

Слободян підкреслив, що на даний момент основним фактором, який стримує відкриття нових КПВВ, є активізація російсько-терористичних військ на сході України.

"Відкриття нових контрольних пунктів в'їзду-виїзду обговорювалося. І з порядку денного воно не знято. Прикордонники в межах своєї компетенції надають рекомендації щодо найбільш доцільних напрямків відкриття і того, яким чином краще облаштувати ці КПВВ, але прерогатива прийняття рішення лежить все-таки на військово-цивільних адміністраціях і штабі АТО", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 3 лютого Державна прикордонна служба України заявила про закриття КПВВ "Зайцеве" через обстріли російських найманців.

Сьогодні, 4 лютого, у штабі АТО заявили, що проросійські бойовики хочуть "стерли з лиця землі" Зайцеве.

"Після вимушеного закриття керівництвом АТО контрольного пункту в’їзду/виїзду "Зайцеве", проросійські бойовики розпочали застосовувати тактику «випаленої землі»", - зазначили у повідомленні.