теракт / facebook.com/ato.news

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, військовослужбовцями ЗСУ неподалік Попасної було затримано автомобіль, який пересувався в сірій зоні в районі, де проводилося розмінування та відновлення ліній електропередач.

"Слід зазначити, що роботи з розмінування та відновлення у сірій зоні проводяться лише за обопільної домовленості між сторонами конфлікту, під пильним наглядом представників СЦКК та спостерігачів ОБСЄ. В день, коли було затримано автомобіль, роботи з відновлення ЛЕП проводиться не могли, адже не було відповідного запиту. Автівка пересувалася з боку окупованої проросійськими бандформуваннями території. Проте, найбільшу зацікавленість викликав смертоносний багаж автомобіля. Так, в машині знаходилися вибухівка, засоби підриву та протитанкова міна, підготовлена для встановлення таким чином, щоб її неможливо було знешкодити", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожСБУ попередила теракт, що мав залишити без газу частину Сєверодонецька

Відео дня

Очевидно, цей арсенал був підготовлений для чергової кривавої провокації з метою скомпрометувати Україну, зазначили в штабі.

facebook.com/ato.news

"Протитанкову міну планувалося встановити під опорою ЛЕП. За пекельним замислом бойовиків на ній мали б підірватися українські сапери разом з робітниками, які б проводили відновлені роботи, а в ідеалі - представники місії ОБСЄ. В подальшому планувалося надати цій події широкого розголосу, з метою звинуватити Україну в мінування об’єктів інфраструктури та зриві Мінських домовленостей", - наголосили в прес-центрі.