Иллюстративная фотография / Фото УНИАН

Впродовж минулої доби ситуація в зоні АТО загострилася, противник здійснив 79 обстрілів українських позицій, випустивши понад 200 мін із мінометів різного калібру.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Читайте такожЗа добу в зоні АТО загинули троє українських військових, сімох поранили

Відео дня

"Вчора обстановка на лінії зіткнення загострилася. Загалом кожен третій ворожий обстріл противник веде із важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, – мінометів", - сказав Мотузяник.

За його словами, на Луганському напрямку противник двічі порушив режим тиші північніше Бахмутської траси. Обидва обстріли тривали по 20 хвилин. В одному випадку сили АТО відкрили вогонь у відповідь.

На Донецькому напрямку вчора по українських позиціях було випущено понад 200 мін. Також окупанти застосували самохідні артилерійські установки.

На Світлодарській дузі противник 4 рази обстріляв українські позиції, в тому числі один раз – із БМП.

Як зазначив Мотузяник, найбільш запеклі бої тривають на лінії фронту Зайцеве – Майорськ. Вчора на цих рубежах відбулося більше 10 ворожих мінометних обстрілів. Окрім того, окупанти застосували артилерію – 122-міліметрові САУ «Гвоздика». Також 15 ворожих обстрілів позицій сил АТО відбулося південніше, поблизу селища Новгородське.

Неспокійна обстановка залишається і в районі Донецького аеропорту, проте тут окупанти не застосовують важке озброєння.

Читайте такожМіноборони покарає командирів, як довели військових на полігоні "Широкий лан" до демаршу

Водночас на Маріупольському напрямку тривають систематичні обстріли передових позицій сил АТО поблизу Красногорівки та Мар’їнки. Ворог застосовує широкий спектр озброєнь – від стрілецької зброї до мінометів. Зазвичай окупанти активізуються близько 17-ї години і ведуть щільний вогонь впродовж двох-трьох наступних годин.

Крім того, вчора між Миколаївкою і Докучаєвськом відбулося бойове зіткнення сил АТО з окупантами – в темну пору доби ворожа ДРГ атакувала український опорний пункт.

Незаконні збройні формування обстрілювали також українські позиції на ділянці фронту від Павлополя до Азовського моря. Відбулося близько 10 мінометних обстрілів з боку ворога, сказав Мотузяник.