REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це Хуг повідомив на брифінгу в Донецьку.

Таким чином, він прокоментував ситуацію в селищі Зайцеве, яке вночі було обстріляним. Зокрема, його попросили відповісти, чому спостерігачі не проаналізували у селищі місця враження після обстрілу, а також чому представники місії поспілкувалися тільки з трьома особами в той час, коли значно більша кількість людей хотіла поспілкуватися з спостерігачами ОБСЄ.

Читайте такожВ ОБСЄ заявляють про подальше погіршення ситуації на Донбасі

Відео дня

Відповідаючи на питання, Хуг заявив, що знає людину, яка задає це питання. “Для тих, хто не знає, ця жінка представляє «Міністерство інформації» і працює разом з Басуріним з так званого «Міністерства оборони» тут у Донецьку”, - заявив Хуг.

“Коли ми вже збиралися покинути селище, група цивільних громадян знаходилась на дорозі, але вони не були місцевими жителями цього селища. І я також бачив, як Басурін ховався у домі, який знаходився за цією групою осіб. Коли ми покинули селище, Басурін обігнав нас на своїй машині на шляху в Донецьк. Ви можете передати Басуріну, що я готовий спілкуватися з ним напряму, не обов’язково автобусом завозити людей для того, щоб зробити це спілкування непрямим”, - заявив Хуг.

Читайте такожВ зоні АТО знову використовується заборонене Мінськими угодами озброєння - ОБСЄ

При цьому він повідомив, що спостерігачам місії стало відомо, що у селі після обстрілу залишились воронки, і що спостерігачі хотіли проаналізувати ці місця, але бойовики «ДНР» не мали змоги захистити спостерігачів від стурбованих людей.