авдеевка / facebook.com/ato.news

Як розповів телеканалу "112 Україна" речник прес-центру штабу АТО Сергій Жмурко, говорити про повномасштабний наступ наразі не можна.

У той же час у прес-центрі підтверджують і велику кількість техніки, і регулярне порушення Мінських домовленостей, також, за його твердженнями, поширюється неправдива інформація про обстріл з боку українських військових.

"В районі дачних ділянок південніше Авдіївки відзначено піхотні групи бойовиків, які були переодягнені у форму військовослужбовців, але у них на ногах були білі пов'язки, традиційні для незаконних збройних формувань. Вони відкрили вогонь з сірої зони по своїх позиціях, у відповідь по них відкрили неприцільний вогонь, щоб сфотографувати це і викласти, що це ВСУ намагаються взяти під контроль транспортну розв'язку біля Авдіївки", - розповів він.

Відео дня

Читайте такожЗС Росії зазнали значних втрат при спробі встановити контроль над промзоною в Авдіївці - розвідка

Нагадаємо, за заявами волонтерів, 8 березня українські військові нібито закріпилися біля Ясинуватської розв'язки під Авдіївкою, через яку йшло сполучення між окупованими Донецьком та Горлівкою.

Авдіївка та вентиляційний ствол шахти "Бутівка" південніше - під Україною, Ясинувата, селища Каштанове та Мінеральне - під бойовиками, між ними траса Донецьк - Горлівка / карта Google