REUTERS

Заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос поінформував про захоплену зброю та військову техніку Росії на Донбасі, які перебувають на площадках речових доказів у справі про збройну агресію РФ проти України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на брифінгу в Києві.

Читайте такожВійськове командування РФ на Донбасі організовує кампанію з дискредитації місії ОБСЄ – розвідка

Відео дня

«Слідчими військової прокуратури зібрано, оглянуто та процесуально оформлено як речові докази військову техніку, зброю та боєприпаси, які ніколи не перебували на озброєнні Збройних сил України або інших правоохоронних органів», - заявив він.

«У тому числі захоплені й ті, що піддаються ідентифікації - 14 одиниць бойової техніки, бронетранспортери, танки, «Гради», бойові машини десанту та інші, які оглянуті і перебувають на площадках речових доказів», - додав Матіос.

«123 одиниці стрілецької російської зброї, 27 одиниць гранатометів різної модифікації, які ніколи не вироблялися оборонно-промисловим комплексом України ні в період радянського часу, ні потім, і перебувають на озброєнні збройних сил Російської Федерації - це протитанкові ракетні комплекси «Фагот», піхотні вогнемети «Джміль», чотири одиниці ПЗРК «Ігла», аналогічним був знищений військовий літак Іл-26 при подіях в Луганському аеропорту», - зазначив він.

Читайте такожМатіос підтверджує, що на російських диверсантів Александрова та Єрофєєва готувався замах

Також вилучено понад 100 тис. ідентифікованих одиниць бойових припасів 20-ти різних найменувань, які за маркуванням виготовлені на території РФ.

Крім того, за словами головного військового прокурора, захоплений, оглянутий і визнаний речовим доказом один безпілотний літальний апарат «Форпост», який за усіма маркуваннями та особливостями визнано російським.