Десант РФ / ZN.UA

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"22-24 березня проведено раптову перевірку боєготовності повітряно-десантних військ та командно-штабне тренування Південного військового округу Росії. Залучались також частини та підрозділи, які дислоковані на території Кримського півострова. Всього у навчаннях брали участь близько 30 тис. військовослужбовців ЗС РФ, 3,5 тис. бойових одиниць техніки та понад 100 літаків і вертольотів", - сказав він.

За словами Скібіцького, з метою контролю рівня готовності окупаційних військ на території Криму 22 березня у Севастополі перебував міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Відео дня

Читайте такожНавчаннями бойовиків на Донбасі керує російський генерал

"Під час перевірки ЗС Росії відпрацьовуються питання застосування ударних груп за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації", - сказав він.

Як зазначив Скібіцький, з початком виведення бойової авіації та підрозділів спеціального призначення РФ з території Сирії значно зростає загроза їхнього можливого застосування на Донбасі.

Представник розвідки також зауважив, що тривають заходи бойової підготовки з’єднаних частин російських 1 та 2 армійських корпусів, противник відпрацьовує питання ведення наступальних дій, у тому числі з форсуванням водних перешкод.