REUTERS

Географія обстрілів розширюється - тепер їх фіксують на низці ділянок, які досі були відносно спокійними, повідомив він "Апострофу".

Бойовики, за його словами, почали стріляти на Луганському напрямку і досить активно стріляють південь від Донецька - в районі Докучаєвська, Гнутового, Павлополя, Талаківки, Широкиного.

У районі Авдіївки на Донецькому напрямку бойові дії йдуть у перманентному порядку. Бойовики наполегливо намагаються відсунути українські підрозділи від дороги на Горлівку, яку ті впевнено контролюють вогнем, утримуючи промзону Авдіївки.

Відео дня

Вчора бої знову активізувалися в околиці Горлівки, де бойовики намагаються відтіснити підрозділи ЗСУ з позицій в районі Зайцевого і Жованки, досить активно також ними обстрілюються позиції українських військ у районі Леніне - Майорск.

Читайте такожІнтенсивний обстріл позицій українських військових поблизу Луганського: терористи випустили близько 200 мін

"Наміри противника зрозумілі, він хоче відтіснити українські підрозділи подалі від важливих для них у тактичному значенні ділянок і позицій. Для цього вони досить активно застосовують досить різноманітний "джентельменський набір" вогневих засобів ураження і постійно провокують зіткнення з передовими українськими підрозділами дією своїх невеликих піхотних груп, до посиленого взводу (іноді за підтримки бронетехніки), а також ДРГ", - розповіли в ІС.

Неспокійно і в районі Докучаєвська, де українські опорні й спостережні пункти (в основному, на ділянці в районі села Новотроїцьке) протягом кількох останніх днів неодноразово потрапляли під масований вогонь ворожих мінометів і гранатометів.

"Незважаючи на те, що на окремих ділянках противник веде активне перегрупування своїх сил і засобів, накопичення боєкомплекту, а також інших предметів матеріально-технічного постачання (основний обсяг поставок здійснюється автотранспортом), очевидних і однозначних ознак підготовки бойовиків до широкомасштабного наступу поки не проглядається", - підсумував Машовець.