REUTERS

В зоні проведення Антитерористичної операції активність бойовиків залишається високою. За минулу добу зафіксовано 65 обстрілів.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО станом на 6 годину ранку 2 квітня.

За даними штабу, "використовуючи зброю, заборонену Мінськими домовленостями, незаконні збройні формування завдали вогневі удари з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм за підрозділам Збройних сил України, які тримають оборону на певних напрямках. Зокрема, за Авдіївці цілилися 6 разів, а в районі Невельського і Зайцево міни прилітали по одному разу".

Відео дня

У штабі зазначають, що разом з тим терористи застосовували проти захисників України весь арсенал стрілецької зброї.

"На Донецькому напрямку російські найманці також обстрілювали наші позиції з гранатометів, кулеметів великого калібру, протитанкових ракетних комплексів в Пісках, Луганському, Новгородському, Опитному, шахті Бутівка", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожБойовики з мінометів обстріляли ряд позицій сил АТО, а також житлові будинки

Крім того, наголошується, що на Маріупольському напрямку ворог неодноразово застосовував вогонь кулеметів і гранатометів в напрямку Новотроїцького та Мар'їнки, а на Луганському - в напрямку Новозванівки, Богуславського, Степового.

"Щоб стримати натиск ворога наші бійці змушені були 12 раз відкривати вогонь у відповідь, але виключно зі стрілецької зброї та гранатометів, що не є порушенням Мінських домовленостей", - додає прес-центр.