Більшість автомобілів заповнені наполовину, що свідчить про декларативність та показушність даної акції / Фото: mchs.gov.ru

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян сьогодні на брифінгу в Києві.

Він нагадав, що сьогодні вранці на Донбас з території Росії прослідувало дві колони так званого "гумконвою" у складі 114 автомобілів.

"Оскільки переміщення "гумконвою" в черговий раз відбувалось з грубим порушенням вітчизняного та міжнародного законодавства, яке регламентує направлення гуманітарних вантажів, представники Міжнародного комітету Червоного Хреста участі в оформленні не брали, представники української міжвідомчої групи здійснювали лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожРосія почала постачати бойовикам на Донбас автомобільну спецтехніку - прикордонники

"В ході візуального спостереження було встановлено, що більшість автомобілів заповнені наполовину, що свідчить про декларативність та показушність даної акції", - сказав Слободян, додавши, що деякі автомобілі везли з Росії мотопомпи та автозапчастини.

Як повідомляв УНІАН, Росія сьогодні відправила 51-й "гуманітарний конвой" на окупований Донбас.