Автомобиль ОБСЕ на территории пункта пропуска "Гоптовка" (Харьковская область) / УНИАН

Про це йдеться у звіті місії за 26 квітня, який опубліковано сьогодні.

"У порушення пов'язаних з відведенням (озброєння) місць, Спеціальна моніторингова місія бачила 11 протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра» (100-мм) у контрольованому «ДНР» селі Зелене (28 км на схід від Донецька)", - йдеться у повідомленні.

У Луганську місія ОБСЄ продовжує фіксувати розміщення сім танків Т-72, сім 122-мм ракетних систем залпового вогню БМ-21 "Град", сім 122-мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика" та десять гаубиць на буксирі (п'ять 152-мм 2A65 Мста-Б і п'ять 122-мм Д-30).

Відео дня

Читайте такожМісія ОБСЄ повідомила про чотирьох убитих цивільних на пункті пропуску "Оленівка"

Окрім того, за межами відповідних визначених місць для відведення важкого озброєння від лінії розмежування та за межами місць зберігання цього озброєння, місія ОБСЄ помітила 12 танків Т-64 на військовому полігоні у контрольованому бойовиками «ЛНР» селищі Успенка (23 км на південний захід від Луганська) та 30 танків на військовому полігоні у контрольованому бойовиками «ЛНР» селі Круглик (32 км на південний захід від Луганська).

Як повідомляв УНІАН, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє про високий рівень насильства, який спостерігачі фіксують у Донецькій області.