Автомобиль ОБСЕ на территории пункта пропуска

Відповідну заяву розміщено на офіційному сайті організації.

"Тристороння контактна група (ТКГ) і представники окремих районів Донецької та Луганської областей України привітала рішення всіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню з настанням Великодня і травневих свят, яке вступить в силу в суботу, 30 квітня 2016 р з 00 год. 00 хв.", - йдеться в заяві.

"Домовлено, що відповідні розпорядження про повне дотримання режиму припинення вогню будуть доведені до всіх відповідальних осіб на місцях. Також підтверджено, що будуть вжиті необхідні кроки з метою гарантування безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - наголошується в заяві.

Відео дня

Читайте такожВ ОБСЄ констатували відсутність домовленості про звільнення заручників перед Великоднем

Також сказано, що "Тристороння контактна група буде відслідковувати дотримання цього рішення і зробить необхідні кроки, включаючи проведення негайних взаємних консультацій в разі його недотримання".

"У зв'язку з вищезаявленим, ТКГ звертається до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, щоб та вказувала в своїх звітах відповідальних за конкретні порушення режиму припинення вогню, якщо такі випадки будуть мати місце", - наголошується в заяві.

Читайте такожКонтактна група в Мінську домовилася про відкриття КПВВ в Станиці Луганській із завтра - ОБСЄ

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Мінську спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік заявив, що учасники Тристоронньої контактної групи вітають намір сторін на Донбасі забезпечити припинення вогню з 30 квітня.