Автомобиль ОБСЕ на территории пункта пропуска

Як йдеться на сайті ОБСЄ, голова СММ в Україні висловив занепокоєння у зв'язку з двома випадками насильства, які наразили спостерігачів на небезпеку та завадили місії здійснити ефективний моніторинг ситуації на охопленому конфліктом сході України.

У повідомленні стверджується, що патруль СММ потрапив під обстріл зі стрілецької зброї під час пішого патрулювання у районі Авдіївки-Ясинуватої у Донецькій області. Жоден з членів патруля не постраждав. Також сьогодні було збито безпілотний літальний апарат СММ дальнього радіусу дії під час виконання польоту біля підконтрольної «ДНР» Горлівки.

Читайте такожВ ОБСЄ відреагували на збиття свого безпілотника на Донбасі й стрілянину в напрямку спостерігачів

Відео дня

У цьому зв'язку Апакан заявив: «Я рішуче засуджую насильницькі дії проти наших співробітників та майна, що служать для надання об’єктивної та неупередженої інформації про ситуацію в Україні. Свобода пересування СММ гарантується її мандатом та передбачена Мінським Комплексом заходів, втручання в роботу місії є грубим порушенням».

Апакан також закликав сторони відреагувати на обидва інциденти та притягнути винних до відповідальності.

«Таке насильство проти СММ є неприпустимим. Необхідно покласти край безкарності людей, котрі погрожують, грубо ставляться чи нападають на СММ або порушують її свободу пересування», – сказав голова спостережної місії.