Фото dn.npu.gov.ua

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Головного управління Нацполіції в Донецькій області.

Зазначається, що бойовик проходив бойову підготовку під керівництвом російських інструкторів.

Правоохоронці спільно з СБУ встановили, що 21-річний мешканець Горлівки вступив до лав незаконного збройного формування "ДНР" в січні 2015 року з метою збагачення. Він був кулеметником і за ним було закріплено великокаліберний кулемет "Утес".

Відео дня

Читайте такожЗа добу на Донбасі один військовий загинув, ще семеро отримали поранення

"У стані алкогольного сп'яніння він заблукав, випадково вийшов на лінію розмежування поблизу позицій ЗСУ і підірвався на розтяжці, отримавши важке осколкове поранення у живіт. Його затримали військовослужбовці ЗСУ, після чого доставили в лікарню міста Торецька", - йдеться у повідомленні.

Під час затримання у бойовика вилучено металевий жетон з його даними та погони молодшого сержанта російського зразка. Він розповів, що бойову підготовку проходив на полігоні поблизу міста Єнакієве, де в якості інструкторів виступали громадяни РФ, які виділялися характерним акцентом і були у військовій формі російського зразка.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Бойовику загрожує до 8 років позбавлення волі. Проводяться слідчі дії.