facebook.com/ato.news

Про це повідомляє прес-офіцер СЦКК Віталій Іванов на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook.

"Зокрема, під час брифінгу з представниками СММ ОБСЄ, який відбувся 13 червня 2016 року, представник СММ ОБСЄ повідомив про фіксування спостерігачами їх передової патрульної бази м.Горлівка ведення бойовиками ОРДО провокаційного вогню з артилерійських систем розташованих в житлових кварталах міста (було зафіксовано 54 вихідних гарматних постріли)", - йдеться в повідомленні.

Він також зазначив, що позиції артилерійських систем знаходилися на відстані близько 800 м від місця розташування патрульної бази СММ ОБСЄ. У зв'язку з небезпекою відкриття вогню у відповідь підрозділами ЗС України, представник СММ ОБСЄ підкреслив підвищення, у зв'язку з цим, загроз життю і здоров'ю їхніх спостерігачів.

Відео дня

Читайте такожУкраїна наполягає, щоб ОБСЄ називала порушників перемир’я на Донбасі

Як наслідок, представником СММ ОБСЄ не була виключена можливість тимчасового припинення діяльності їх передової патрульної бази.

"Незважаючи на неодноразове фіксування українською стороною СЦКК фактів ведення бойовиками ОРДО вогню з різних артилерійських систем з житлових кварталів міст Донецьк, Докучаєвськ, Горлівка по позиціях підрозділів ЗС України такі випадки продовжують мати місце. Неодноразові звернення української сторони СЦКК з цього приводу як до СММ ОБСЄ, так і до російської сторони СЦКК не увінчалися успіхом", - наголошується в повідомленні.

Українська сторона СЦКК, вважає що в обох випадках дії бойовиків не тільки аморальні, а й суперечать нормам міжнародного права, а тому підлягають осуду.