УНІАН

З другої половини дня незаконні збройні формування активізувались по всій лінії розмежування та 41 раз обстріляли позиції ЗС України, повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

Так, на Донецькому напрямку зафіксовано 21 випадок ведення вогню. По опорних пунктах поблизу Авдіївки, Невельського та Новосілки ворог, окрім стрілецької зброї, ще застосував міномети калібру 120 мм, а по шахті Путилівська (Бутівка) та поблизу Верхньоторецька - 82 мм міномети. З кулеметів великого калібру гранатометів різних систем супротивник обстрілював укріплення неподалік Зайцевого та Майорська.

Окрім того, згідно з повідомлення, близько 19.00 поруч Авдіївки диверсійно-розвідувальна група противника у складі до 8 чоловік з напрямку Ясинуватої під прикриттям вогню 82 мм мінометів, здійснила спробу підійти до нашого опорного пункту. Відкривши вогонь на ураження українські бійці змусили диверсантів відійти.

Читайте такожПід Красногорівкою сили АТО знищили трьох бойовиків і поранили сімох - Мотузяник

За даними прес-центру, на Маріупольському напрямку ворог 18 разів обстрілював позиції сил АТО поблизу Мар’їнки, Гранітного, Тарамчука та Гнутового з великокаліберних кулеметів та гранатометів, а неподалік Красногорівки з зенітної установки та мінометів калібру 82 та 120 мм. По укріпленнях у районі Широкиного, російські окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї, озброєння БМП, 82 та 120 мм мінометів.

На Луганщині неподалік Щастя активно діяли ворожі снайпери.