www.youtube.com

Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ.

Свій візит спостерігачі координували з представниками Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі.

"В 11:18 СММ діяла в режимі пішого патруля і розмовляла з подружньою парою біля їх будинку, коли на село впали сім мінометних снарядів, імовірно, калібру 82 міліметри", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожОБСЄ помітила російську систему радіоелектронної боротьби під Донецьком (фото)

Представники моніторингової місії та Збройних сил України, включно з українським членом СЦКК сховалися в будинку.

"Спостерігачі ОБСЄ негайно зв'язалися з членами дзеркального патруля СММ в контрольованому "ДНР" Комінтерновому, якого супроводжував представник Збройних сил Російської Федерації в СЦКК, щоб забезпечити припинення вогню", - йдетсья в звіті.

За 15 хвилин, коли оцінили ситуацію як безпечну, члени патруля вийшли з будинку і пройшли до двох бронемашин СММ, припаркованих приблизно за 70 метрів на захід від будинку.

В цей час патруль почув ще два вибухи в селі, імовірно з міномета, і це змусило членів патруля лежати на землі до можливості безпечно дістатися до транспортних засобів.

Читайте такожВ МЗС РФ спростували згоду Путіна ввести на Донбас поліцейську місію ОБСЄ

Протягом усього цього часу водії місії залишалися в своїх машинах. Звідти вони спостерігали вибух на відстані приблизно 100-150 метрів на північ, і ще один на такій же відстані на південно-сході.

Одна міна викликала пожежа у будинку в південно-західній частині села; будинок сильно горів, коли патруль покинув населений пункт.

Спостерігачі місії заявляють, що безпечно повернулися на свою базу в Маріуполі близько 13:00.