mfa.gov.ua

Зокрема, мова йде про обстріл 22 червня патруля спостерігачів ОБСЄ у населеному пункті Водяне Донецької області, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Зазначається, що цей обстріл здійснено з мінометів калібру 82-мм, які мали бути відведені згідно з Доповненням до Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року. У результаті обстрілу також згорів будинок місцевих жителів.

Читайте такожОБСЄ помітила російську систему радіоелектронної боротьби під Донецьком (фото)

Відео дня

"Розглядаємо цей випадок як чергову зухвалу спробу Москви та її маріонеток залякати спостерігачів ОБСЄ, звести нанівець зусилля СММ щодо стабілізації ситуації на лінії зіткнення, перешкодити неупередженому й об’єктивному інформуванню міжнародної спільноти про постійні порушення з боку Росії та контрольованих нею бойовиків режиму припинення вогню та відведення озброєння", - заявили в МЗС.

"Вимагаємо від Росії виконувати свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей, негайно припинити провокації проти спостерігачів ОБСЄ, гарантувати повний, безпечний та безперешкодний доступ СММ до всієї окупованої території окремих районів Донецької та Луганської областей, у тому числі й до тимчасово неконтрольованої Україною ділянки українсько-російського кордону", - наголосили в зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв УНІАН, представники СММ ОБСЄ потрапили під мінометний обстріл біля селища Водяне 94 кілометрах від окупованого бойовиками Донецька.