Пресс-центр штаба АТО

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«За минулу добу внаслідок активних бойових дій 1 український військовий загинув та 4 – отримали поранення», - поінформував він.

Читайте такожНа донецькому напрямку бойовики з гранатометів обстріляли низку позицій сил АТО

Відео дня

В свою чергу, як розповів на брифінгу представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький, ситуація в зоні проведення АТО на сьогоднішній день залишається складною.

«Ситуація в зоні проведення АТО на сьогоднішній день залишається складною та характеризується продовженням спроб витиснення сил АТО з зайнятих ними позицій у районах Авдіївки, Мар’їнки, Новотроїцького та так званого Світлодарського виступу», - сказав Скібіцький.

Крім того, за його словами, розвідка фіксує значну кількість порушень російськими окупаційними військами Мінських домовленостей стосовно відведення важкого озброєння та режиму припинення вогню, а також активне ведення противником усіх видів розвідки, у тому числі, зі застосуванням БПЛА та диверсійно-розвідувальних груп.

Читайте такожНа Світлодарській дузі артилерія кадрових росіян помилково розгромила позиції "ополчення" (відео)

«Також триває накопичення озброєння, військової техніки, боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів та інших засобів, які поставляються з території РФ», - додав представник розвідки.

Також, за його словами, окупаційні війська активно проводять заходи бойової підготовки підрозділів та частин 1 АК та 2 АК у рамках літнього періоду навчання.