REUTERS

Про це він сказав у середу в Брюсселі на прес-конференції по завершенню засідання Ради НАТО-Росія, відповідаючи на запитання власного кореспондента УНІАН щодо військової активності Росії в Україні, яка стала причиною посилення військової присутності НАТО на Сході альянсу.

За словами Грушка, під час обговорення українського питання на засіданні Ради НАТО-Росія сторони говорили про те, як "справитися з кризою в Україні". На уточнююче запитання кореспондента УНІАН про те, що, власне, питання було про військову активність Росії в Україні, Грушко сказав: "Ніякої військової активності в Україні немає". На запитання про те, що, начебто, російських військ в Україні немає, російський посол не сказав нічого.

Читайте такожУ МЗС Росії побачили "симптоми" підготовки українськими військовими силової операції на Донбасі

Відео дня

Говорячи про останнє рішення НАТО посилити присутність на Сході альянсу, російський дипломат заявив, що Росія вважає ці заході такими, що "не мають під собою ніяких підстав, є надмірними, контрпродуктивними". "Вони мають конфронтаційний характер, послаблюють загальну європейську регіональну безпеку та повертають нас до схем забезпечення безпеки часів холодної війни. Росія не є загрозою для членів альянсу", - сказав Грушко.

При цьому російський дипломат також висловив думку, що політика відкритих дверей НАТО "не є внеском у безпеку Європи".

"Територія Східно-Європейських членів альянсу перетворюється на плацдарм для військового розгортання та здійснення військово-політичного тиску на Росію. Це все не посилює, а послаблює безпеку в регіоні", - вважає він.