Фото УНИАН

Таку думку висловив начальник Управління преси та інформації Міноборони України Богдан Сеник в ефірі телеканалу "112 Україна".

Читайте такожУ Генштабі пообіцяли "адекватну реакцію" на загибель кожного українського військового

"На даний час зазначені провокації здійснюються з метою продемонструвати і спровокувати на відповідні дії ЗСУ і тих сил та структур, які залучені до проведення АТО, щоб спровокувати на порушення Мінських домовленостей", - сказав Сеник.

Відео дня

Він зазначив, що така тенденція спостерігалася напередодні зустрічей та перемовин, які мають важливий характер, зокрема, напередодні саміту НАТО.

"МОУ чекає оперативної реакції ОБСЄ з приводу останніх порушень Мінських домовленостей зі сторони бойовиків. Працює спостережна місія і представники організації з безпеки співробітництва ОБСЄ, і ми очікуємо на цю оперативну і негайну реакцію представників ОБСЄ з фіксації цих надзвичайних порушень, провокацій, які спостерігаються останнім часом" - повідомив Сеник.

Читайте такожвідкривали вогонь по підрозділах сил АТО.

Начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко запевнив, що реакція на загибель українських військових у зоні АТО буде адекватною.