фото: УНИАН

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Читайте такожВ окупованому Донецьку бойовики звільнили водія ОБСЄ

"Бранці і досі в тюрмі, ще в гірших умовах, бо іх перевели в СІЗО і погрожують 30- річним ув'язненням. В цей час хресна хода " за мир" під егідою ПЦ МП чомусь іде до Києва, а не до Кіріла, в Москву. Там треба про мир молитися і просити, про мир і звільнення українських людей і українських земель... ", - написала вона.

Відео дня

За її словами, ще у квітні, "коли представники ОРДЛО обдурили весь світ і відмовилися виконувати свою ж обіцянку звільнити заручників до Великодня, нещасні мами і дружини полонених направили листи патріарху Кирилу з проханням сприяти у звільненні їх близьких, з мольбою і криком відчаю - вплинути на " дуже набожних", обвішаних хрестами і георгіївськими стрічками ватажків ОРДЛО, аби ті… відпустили бранців... "

Однак, за словами Геращенко, ті листи не мали жодної реакції.

Як повідомляв УНІАН, станом на 8 червня, у заручниках бойовиків перебувають 112 українців, ще 10 утримуються на території РФ