/ okryme.com

Російські військові не будуть використовувати українські комплекси ППО С-300, які залишилися в окупованому РФ Криму, повідомило РІА Новини джерело в силових структурах Криму.

Читайте такожРосія нарощує військову присутність в окупованому Криму – розвідка

Він уточнив, що С-300 знаходяться на складах, їх не будуть ані ремонтувати, ані експлуатувати.

Відео дня

«Комплекси ППО-300, що залишилися в Криму після України, будуть законсервовані, і не будуть використовуватися російською армією»,— заявило джерело.

У суботу в Севастополі відбулася церемонія відкриття сервісного центру концерну "Алмаз-Антей", який буде обслуговувати російські комплекси ППО, які перебувають у Криму.

Раніше повідомлялося, що в Криму розміщені російські комплекси ППО С-400 "Тріумф". На думку представників окупаційної влади Криму, вони надійно захистять півострів від будь-якої повітряної атаки.

Як повідомляв УНІАН, з лютого 2014 року Росія окупувала частину території України – Крим і східну частину Донбасу - й розв'язала кровопролитну війну, в ході якої було вбито близько 10 тис. осіб. Крім того, майже 2 млн людей були змушені покинути свої будинки. Велика частина населення РФ продовжує схвалювати дії керівництва своєї країни.