УНИАН

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами Туки, такий "фінал" для Плотницького він прогнозував ще 3-4 тижні тому.

"Свої. Відомо, що Плотницький нещадно грабував окуповану частину Луганської області. Звичайно, у нього були і конкуренти серед місцевих "революціонерів". Цілком ймовірно, що ліквідація - результат внутрішньої конкурентної боротьби", - вважає Тука.

Відео дня

Читайте такожВатажки бойовиків на Донбасі перенесли дату "місцевих виборів"

При цьому він не виключив, що до замаху може бути причетний ватажок "ДНР" Олександр Захарченко.

"Сусіди. "Дорогий сусід" Захарченко відверто конкурував з Плотницьким щодо розподілу сфер впливу та фінансових потоків. Доходило до спроб встановлювати місцеві "митниці" та податки. Можливо, саме люди Захарченка вирішили прибрати "сусіда", щоб на його місце просунути свою людину", - напиал Тука.

Також, Тука допускає, що до замаху на Плотницького може бути причетний "старший брат" в особі Росії.

Читайте такожУ СБУ підтвердили інформацію про замах на ватажка "ЛНР" Плотницького

"Аналізуючи схожі події в інших країнах світу, варто зазначити, що, в переважній більшості, одіозні фігури довго не живуть. Виконавши свою справу в початку конфлікту, вони стають непотрібними (іноді - небезпечними) для закулісних режисерів. По-перше, вони занадто багато знають. По-друге, вони - надто одіозні, отже, не підходять для переговорних процесів щодо примирення. Така доля спіткала одіозних ватажків на Балканах, в Чечні і Грузії", - заявив заступник міністра.

До вибуху автомобіля Плотницького можуть бути причетні й українські фахівці, вважає Тука.

"Наші. Останній сценарій - результат успішної роботи наших фахівців. Це можуть бути як контрольовані урядом спецслужби, так і "народні месники". Адже серед луганчан чимало людей, які не хочуть забути про ту кров своїх друзів і родичів, яку пролили терористи. Переконаний у тому, що такі "польоти в космос" очікують ще багатьох ватажків терористів", - додав чиновник.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні колишній народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов повідомив, що Плотницький знаходиться в лікарні у важкому стані через підрив автомобіля.

За повідомленням російських ЗМІ, вибух стався вранці в Луганську. Пізніше радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт підтвердив інформацію про замах на Плотницького.

У бойовиків поспішили покласти відповідальність на "українських диверсантів", проте прес-секретар Адміністрації президента Олександр Мотузяник заявив в ході сьогоднішнього брифінгу, що українська сторона не причетна до замаху на Плотницького.