фото: УНИАН

Україна посилює армійські підрозділи в Херсонській області технікою та особовим складом. Це підтвердив спікер Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передають "Крим.Реалії".

Читайте такожУкраїна очікує наступ російських окупантів будь-якої хвилини – АП

Жителі Генічеського району повідомили виданню, що спостерігається пересування важкої військової техніки, зокрема, протитанкових ракетних установок.

Відео дня

Владислав Селезньов пояснив це необхідністю оперативного та ефективного реагування на ситуацію, яка може виникнути у зв'язку з можливими агресивними діями російської сторони.

Як повідомляв УНІАН 7 серпня окупанти заблокували роботу пунктів пропуску на адміністративному кордоні з Кримом. У той же день заступник голови Меджлісу Наріман Джеляль з посиланням на слова очевидців повідомляв, що біля Армянська і Джанкоя помітили великі групи російської техніки.

В українській розвідці ці переміщення на півострові пов'язали з підготовкою окупантів до навчань.

"На сьогодні співпали у часі переміщення військ на півострові, йде дуже активна підготовка до навчання Кавказ-2016, яке буде проводити РФ у південному окрузі, до нього будуть повністю залучені угруповання, розміщені в Криму", - повідомив Вадим Скібіцький.

У зв'язку з діями РФ на окупованому півострові в Україні підвищили рівень загрози.