REUTERS

Про це повідомляється у зведенні штабу АТО станом на 6:00 12 вересня 2016 року, опублікованому в Facebook.

Обстріли та провокативні дії окупантів носять здебільшого неприцільний та провокативний характер з метою викликати вогонь у відповідь з боку Збройних Сил України, але українські захисники неухильно дотримуються Мінських угод.

Читайте такожУкраїнська сторона СЦКК заявляє про загострення ситуації на Донбасі

Відео дня

Так, на Маріупольському напрямку зафіксовано 20 порушень “режиму тиші”. Противник вдався до збройних провокацій в районі Водяного, де із забороненої Мінськими домовленостями артилерії 122-го калібру обстріляв українські опорні пункти, а по захисникам Широкиного застосував міномети 82-го калібру. Також бойовики відкривали вогонь з БМП-2 у Широкиному, а Гранітне, Мар’їнку, Старогнатівку, Широкине та Талаківку обстрілювали згранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 9 порушень “режиму тиші”. Окупанти вели вогонь з БМП, протитанкового ракетного комплекса, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї по Новоолександрівці.

На Донецькому напрямку зафіксовано 8 порушень “режиму тиші”. Провокативні обстріли з боку противника велися по позиціях українських захисників у Авдіївці та Луганському з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. 

Про всі випадки використання незаконними збройними формуваннями забороненого Мінськими угодами озброєння українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін невідкладно інформує Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні та надає її представникам відповідні підтверджуючі документи із фотофіксацією розривів боєприпасів.