Бойовики відмовились від переговорів Контактної групи по Донбасу / Фото УНІАН

Про це прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

Читайте такожУ Мінську контактна група узгодила розведення сторін на трьох ділянках на Донбасі

Вона нагадала, що "за взаємною домовленістю учасників Тристоронньої контактної групи на завтра, 30 вересня, було заплановано проведення засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції із запрошенням представників ОРДЛО. Тема зустрічі – хід імплементації рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів".

"Однак скайп-зустріч не відбудеться у зв'язку з відмовою представника ОРДО", - повідомила Оліфер.

При цьому вона нагадала, що пункт №5 рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів передбачає можливість проведення зустрічі в режимі відеоконференції "з метою негайного припинення порушення цього Рамкового рішення".

"Українська сторона продовжує наполягати на проведенні такої зустрічі в режимі відеоконференції. Якщо така відеоконференція не відбудеться, то 5 жовтня 2016 р. на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона порушить питання про порушення режиму тиші з боку ОРДЛО як ключове", - додала Оліфер.