Ілюстрація / REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, однак четверо наших військовослужбовців були поранені", - сказав Мотузяник.

Читайте такожНа Донбасі загострилася ситуація: бойовики різко наростили вогневу активність

Відео дня

За його словами, на Донецькому напрямку внаслідок артилерійського обстрілу по селищу Тоненьке загинула одна цивільна особа. Також окупанти неодноразово обстрілювали позиції українських військових на Світлодарській дузі та в Авдіївській промзоні «При цьому було випущено понад 160 мінних снарядів. Українські війська відкривали вогонь у відповідь з метою припинення агресивних дій ворога», - сказав представник Міноборони.

На Маріупольському напрямку бойовики порівняно з попередніми днями різко збільшили кількість обстрілів позицій Збройних сил України, використовуючи гармати і міномети. «Основні бойові дії тривають у Мар'їнському районі, а також на ділянці фронту Павлопіль-Широкине. Кількість випущених боєприпасів по наших позиціях налічує десятки. Українські війська ведуть вогонь у відповідь», - сказав Мотузяник та додав, що у Мар’їнці під час обстрілу було поранено двох волонтерів.

Він також повідомив, що на Луганському напрямку бойові дії велися в Станично-Луганському районі, за винятком самого райцентру, у Кримському, а також під Попасною. Російські окупаційні війська масово застосовували міномети та артилерію по Кримському, Новозванівці та Троїцькому.

Як повідомляв УНІАН, протягом минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції відбулося 64 обстріли з боку бойовиків, з них на Луганському напрямку – 15, Донецькому – 6, Маріупольському – 43.