Ілюстрація REUTERS

Бойовики продовжують здійснювати масштабні обстріли позицій Збройних сил України на приморських рубежах біля Маріуполя.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Міністерства оборони України Андрій Лисенко.

"На Маріупольському напрямку тривають масштабні обстріли з боку противника на приморських рубежах", - сказав Лисенко.

Відео дня

За його словами, мова йде про ділянку фронту Павлопіль – Широкіно, де по позиціям Збройних сил вчора було випущено більше 40 мінометних мін та артснарядів.

"Основний сеанс обстрілу стався під час вечірніх сутінків – між 15 і 17 годинами", - зазначив Лисенко.

Також він повідомив, що вчора бойовики знову обстріляли контрольний пункт "Маріїнка", в результаті чого пропускні дії на цьому коридорі тимчасово припинялися. Також противник порушував режим тиші" у Докучаєвську. В Красногорівці вчора було тихо.

Читайте такожЗа добу в зоні АТО поранено п'ятьох українських військових

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 23 ворожих обстрілу, з яких 9 – з важкого озброєння.

На Луганському напрямку, за словами Лисенка, минула доба почалася з бойового зіткнення під Новозванівкою. Бій тривав близько півгодини та завершився вдало: з української сторони – без втрат. Решту дня противник порушував "режим тиші" в Новоалександровке та Кримському. Один з обстрілу був мінометним.

Загалом за минулу добу на Луганському напрямку бойовики здійснили 8 обстрілів, зокрема, один – з важкого озброєння.

Також Лисенко повідомив, що на Донецькому напрямку бойові дії вчора велися на Светлодарской дузі та в Авдіївській промзоні. Супротивник двічі застосовував міномети. Деякі ворожі обстріли були досить тривалими – більше 2,5 годин.

"Загалом за минулу добу на Донецькому напрямку було 5 ворожих обстрілів, зокрема, 2 – із застосуванням мінометів", - сказав Лисенко.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада на Донбасі терористи здійснили 37 обстрілу позицій ВСУ, загиблих серед українських військових немає, п'ятеро отримали поранення.