Розведення сил у Станиці Луганській не відбулось через обстріли бойовиків / radiosvoboda.org

Запланованерозведення сил у Станиці Луганській,  відповідно до Рамкової угоди, досягнутої в Мінську, не відбулося у зв’язку із двогодинним обстрілом з боку бойовиків 24 листопада, передає «112 Україна».

Представник України в Спільному центрі з контролю та координації режиму припинення вогню Борис Кременецький повідомив, що ЗСУ були готові до відведення, втім бойовики два дні тому порушили досягнуті домовленості.

Читайте такожБойовики на Донбасі виконують завдання із дестабілізації ситуації, знищення інфраструктури та вбивства людей – спікер штабу АТО

Відео дня

"Ми були готові сьогодні відвести підрозділи ЗСУ, проте позавчора з 20:30 до 22:55 були здійснені три обстрілу, ділянки з застосуванням автоматичних гранатометів, 32-мм гармати БМП-2, РПГ і стрілецької зброї. Саме тому сьогодні в черговий раз з боку ОРЛО було зірвано розведення сил і засобів", - поінформував він.

Раніше представника України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що подальша імплементація Рамкового рішення про розведення сил і засобів на Донбасі може пройти після демілітаризації Дебальцевого.

«Під час роботи підгрупи з безпеки Україна в черговий раз порушила питання повернення до лінії розмежування від 19 вересня 2014 р., відповідно до якої Дебальцеве має перебувати під контролем України. Подальша імплементація Рамкового рішення про розведення сил і засобів може відбутися після демілітаризації Дебальцевого», - повідомляла Оліфер.