REUTERS

Як зазначає на своїй сторінці у Facebook Головне управління розвідки Міністерства оборони України, противник вживає заходів з метою звинувачення української сторони у зриві досягнутих домовленостей щодо взаємного припинення вогню з 24 грудня ц.р.

"23 грудня ц.р. російськими окупаційними військами здійснено обстріли м. Дебальцево із застосуванням мінометів калібру 82 мм.

Читайте такожРежим "тиші" у зоні АТО під загрозою: бойовики здійснили низку провокаційних обстрілів

Відео дня

Для фіксації наслідків провокації, підготовки та поширення пропагандистських матеріалів, що дискредитують ЗС України, залучено кореспондентські групи провідних російських ЗМІ під керівництвом офіцерів Центру інформаційно-психологічного протиборства Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС РФ", - зазначається у повідомленні ГУР.

Як повідомлялося, сьогодні з опівночі на Донбасі набув чинності режим припинення вогню, домовленості щодо впровадження якого було досягнуто у рамках Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі за ініціативи президента України Петра Порошенка.

Однак, за даними прес-центру штабу АТО, бойовики періодично здійснюють провокаційні обстріли позицій українських військових.