З'явилися фото сумнозвісної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку / t.me/traktorist_dn

У мережі опубліковані фото таємної в'язниці російських бойовиків "Ізоляція" в окупованому Донецьку.

Про це в Facebook повідомив український блогер і журналіст, колишній в'язень "Ізоляції" Станіслав Асєєв.

Читайте такожНамагалася скоїти самогубство через тортури: музейники розповіли про долю української науки, яку ув'язнили в ОРДО

Відео дня

"Зараз ви бачите унікальні кадри: загальне фото території "Ізоляції", камери ув'язнених (перший поверх з гратами) і прогулянковий дворик, обнесений" колючкою", куди нас виводили вранці на 5-7 хвилин. Але родзинка навіть не в цьому. Вона в тому, що фото ці розміщені у відкритому доступі на телеграм-каналі, на якому обіцяють і далі зливати "Ізоляцію", включно з даними з "журналу обліку відвідування затриманих ССО МДБ ДНР», - зазначив він.

За його словами, на кадрах можна бачити і стіл для тортур у підвалі. На ньому лежать скотч і»тапік".

"Схоже, ті, у кого з адміністрації ще збереглися мізки, нарешті зрозуміли, чим в найближчому майбутньому обернеться для них ця "тема" - міжнародним розшуком і судом з нашого боку - і "обнуленням" в цьому випадку від "братів" з ФСБ. Тож вирішили заробити собі індульгенцію", - припускає Асєєв.

На самому каналі опубліковано більше фото і журнал відвідувань в'язнів. Зокрема, можна бачити, що у бойовиків "МДБ ДНР" є танк. Опубліковані матеріали закликають використовувати для встановлення всіх осіб які утримувалися у в'язниці і був причетний до їх незаконного затримання.

t.me/traktorist_dn
t.me/traktorist_dn

Що таке "Ізоляція"

  • "Ізоляція" - сумнозвісна секретна в'язниця бойовиків ОРДО, підпорядковується так званому "МДБ ДНР". Була сформована в червні 2014 року на базі захопленого бойовиками арт-фонду "Ізоляція", обладнаного на території старого заводу. 
  • Про "Ізоляцію" відомо небагато. За інформацією ЗМІ, її в'язні можуть роками сидіти там без суду і слідства. Щодо затриманих практикуються тортури. При цьому значна частка затриманих - громадяни РФ і колишні бойовики "ДНР".
  • Станіслав Асєєв був звільнений з полону бойовиків у грудні 2019 року, в рамках обміну.