У РФ заявили про обстріл британського есмінця / фото royalnavy.mod.uk

Радник з інформаційної політики української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що росіяни видали свої артилерійські навчання за нібито обстріл британського есмінця.

Про це Арестович сказав в ефірі "Україна 24", посилаючись на наявну інформацію та заяву британської сторони.

"Росіяни видали артилерійські навчання, які в них проводилися на віддаленні від маршруту проходу британського есмінця, за нібито обстріл. Для мене зараз це виглядає як інформаційно-психологічна операція стратегічного масштабу, яка з російської сторони була реалізована на рівні офіційних повідомлень і заяв Міністерства оборони РФ", - сказав Арестович.

Відео дня

На його думку, ці дії РФ спрямовані на підрив навчань "Сі Бриз-2021".

Читайте такожСили спецоперацій України провели тренування на британському есмінці, пізніше "обстріляному" РФ (фото)

Як повідомляв УНІАН, 18 червня в одеський порт увійшли британський есмінець HMS Defender і фрегат ВМС Нідерландів HNLMS Evertsen F805.

22 червня Сили спеціальних операцій України, Великої Британії та США провели спільне тренування на британському есмінці Defender, що перебуває у Чорному морі.

Сьогодні, 23 червня, у Міністерстві оборони РФ заявили, що російські військові кораблі відкрили попереджувальну стрільбу по есмінцю Військово-морських сил Великої Британії Defender біля берегів окупованого Росією Криму.

Також, за даними Міноборони Росії, бомбардувальник Су-24М виконав попереджувальне бомбометання для зупинки нібито порушення російською "державного кордону" в Чорному морі.

Своєю чергою у Міністерстві оборони Великої Британії заявили, що російські військові не стріляли по есмінцю Defender. За інформацією британського МО, росіяни проводили навчання з гарматної стрільби у Чорному морі і заздалегідь повідомили про свої плани.