Росія підганяє війська та техніку до кордону / фото ua.depositphotos.com

Росія попри стягування своїх військ до кордону з Україною боїться, що офіційний Київ за підтримки інших країн почне масштабну силову операцію на Донбасі.

Таку думку висловив військово-політичний експерт Микола Белесков, пише "Апостроф".

Читайте також"Руки геть від України": у Європарламенті жорстко звернулися до Путіна

Відео дня

Він пояснив, що в бойовиків ОРДЛО є кілька варіантів подальших дій. Один з них - попросити Володимира Путіна надати невизнаним республікам "військову допомогу". 

"У Кремлі, в тому числі, побоюються, що Київ за підтримки Вашингтона вирішиться на масштабну силову операцію на Донбасі. У Москви перед очима приклад Нагірного Карабаху. Дмитро Козак такою заявою намагається нагадати, що в ОРДЛО саме РФ, як вважає російське керівництво, є вирішальною силою", - пояснив Белесков.

Війна Росії проти України: нова ескалація

  • 30 березня 2021 року головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що РФ зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще стягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрози воєнній безпеці нашої держави.
  • За даними ЗСУ, окупанти підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами і снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів збройних сил РФ.
  • Також російсько-окупаційні війська тримають у готовності до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема, в населених пунктах на окупованій території України.
  • Президент Володимир Зеленський зазначив, що Росія шляхом збільшення кількості військ на кордоні намагається чинити тиск на Україну.