Оксана Паршина / фото Медійна ініціатива за права людини

У Донецьку окупанти вже понад місяць утримують вагітну жінку за "звинуваченням" у шпигунстві.

Як повідомляє правозахисна організація "Медійна ініціатива за права людини", вагітну Оксану Паршину представники так званого "міністерства держбезпеки"("МДБ") затримали 14 травня.

Жінка їхала до своєї сестри, але була затримана на "пропускному пункті" "Маринівка" при перетині неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону.

Відео дня

"Оксану просто зняли з автобуса, повідомивши, що перевірять документи і посадять на наступний рейс. Але цього не сталося. На добу вона просто зникла. Вранці наступного дня її привезли в квартиру матері на обшук. Вилучили комп'ютер, на якому, як кажуть рідні, було більше пилу, ніж інформації, і релігійну літературу матері", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ РНБО порівняли ситуацію на окупованому Донбасі з концтабором (відео)Відзначається, що будинок Паршиної поблизу Донецького аеропорту, в якому вона тоді жила з маленькою дитиною, був зруйнований ще в 2014 році.

Тоді їй вдалося врятуватися, після чого жінка переїхала до мами з сестрою, а потім поїхала з ОРДЛО в Маріуполь.

"Де утримували Паршину, рідні тільки здогадувалися. Спочатку їм сказали, що в приміщенні "МДБ", потім в "ізоляторі тимчасового утримання". Рідні дізналися, що затримали Оксану на 30 діб так званого адміністративного арешту. Вони дуже хвилювалися, адже не знали, чи отримувала Оксана кваліфіковану медичну допомогу. Річ у тому, що на момент потрапляння в заручниці жінка була на 10-му тижні вагітності", - пояснюють правозахисники.

Тим часом 30 днів минуло, але Паршину так і не відпустили - її звинуватили в шпигунстві і переводять в СІЗО.

"Ми дуже сподівалися, що представники "МГБ" з'ясують всі обставини, визнають, що помилялися, і відпустять. Але цього поки не сталося, попри вагітність", - розповів один з родичів Оксани.

Вас також можуть зацікавити новини